ESEMÉNYNAPTÁR


ÁPR

7

  ETK-EDUVITAL előadások
Online előadások (Zoom)

ÁPR

21

  ETK-EDUVITAL oktatás 16. félév
SE Egészségtudományi Kar

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 411 vendég és 0 tag böngészi


Parókia Portál

A modern humángenetika etikai, jogi, társadalmi aspektusai

 

„A tudomány nem mindenható, más a Mindenható. A tudomány egy fejlődő emberi tevékenység, ami a maga helyén az elődeink vállán építkezve vagy egyre több, egyre jobb lehetőségeket vagy zsákutcákat jelenít meg." - A budapesti teológia Hitünk és a tudomány című előadássorozatának legutóbbi alkalmán Falus András akadémikus volt a Hittudományi Kar vendége. 

– A tudomány annyival növeli a hatalmunkat, amennyivel csökkenti elbizakodottságunkat – idézte előadásában Claude Bernard XIX. századi tudóst Falus András akadémikus. Az immunológus professzor múlt szerdán tartott előadást a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán a modern humángenetika etikai, jogi, társadalmi aspektusairól.
– Az öröklésbiológia mindig felvetett etikai kérdéseket. Az, hogy mit kaptunk, mit hoztunk a szüleinktől, milyen hasonlóságok vagy eltérések várhatók a szüleink életéhez képest, betegségeihez, élettartamához képest, ez természetesen mindenki izgat, de az is, hogy mit adok át. Az én gyermekeim, unokáim mit fognak örökölni. Ezért az öröklésbiológia egészen különleges etikai kihívást jelent. Amit ma meg szeretnék osztani Önökkel, az rövid bevezetés arról, hogy milyen észvesztően fejlődik ez a tudomány, és kérdés az, hogy az etikánk és a jogrendszerünk és a világnézetünk és az egyházak ezekre milyen választ adnak – fogalmazott az akadémikus professzor.

 

(A videó megtekintéséhez kattintson a képre)


Megjelent: Parókia Portál

 

OSense O-Sense