ESEMÉNYNAPTÁR


ÁPR

7

  ETK-EDUVITAL előadások
Online előadások (Zoom)

ÁPR

21

  ETK-EDUVITAL oktatás 16. félév
SE Egészségtudományi Kar

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 98 vendég és 0 tag böngészi


evangelikus.hu

Köszönjük - A "Gondolatok az egészségről és az egészségnevelésről" című előadássorozatról


Valóban csak a legfelső fok használatával lehet szólni erről a két délutánon át tartó előadássorozatról. A meghirdetett programnak megfelelően a hazai egészségtudomány sztárjai adtak találkozót május 15-én és 16-án délután az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.
 
Első nap dr. Falus András professzor úr, az Eduvital Nonprofit Egészségnevelési Társaság társalapítójának bevezető előadását dr. Bagdy Emőke, majd dr. Tompa Anna professzor asszonyok impozáns előadása követte. A délutánt Babusa Bernadett egyetemi tanársegédnek az evés- és testképzavarokról szóló vetített képes előadása zárta. Mi, a csekély számú hallgatóság, csak szánkat tátva figyeltünk a rendkívül színvonalas előadásokon elhangzó új ismeretekről, tudnivalókról. Emellett részesei lehettünk egy professzori szintű dialógusnak is, melyben a humor is komoly szerepet kapott. A beszélgetésbe mindannyian bekapcsolódva élvezhettük az előadók közvetlenségét. 

A második napon is izgalmas témák kerültek napirendre. A bevezető mondatokat követően dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház Gyermek- koraszülött és csecsemőosztályának vezetője, elsősorban a gyermekközösségekben (óvodák / iskolák) dolgozók számára fontos, de mindannyiunk számára nagyon érdekes, diaképekkel illusztrált előadását hallgattuk meg. Dr. Vass Zoltán a mindennapi testmozgás egészségbefolyásoló szerepéről tartott bemutatót. A család, a családi közösség változásait, a társadalmi viszonyoknak a témához tartozó állapotát is komoly mélységekben boncolgatta dr. Purebl György egyetemi docens előadása. Végül dr. Falus András professzor úr, záró előadása határozta meg a nap színvonalát. Ezúttal is a beszélgetésben mindenki, előadó és hallgató egyaránt részt vehetett. 

Köszönöm mindazoknak, akik el tudtak jönni és aktívan részt vettek a kitűnő programon.

Hasonló előadásokat tervezünk tartani július 4-5-én Révfülöpön és szeptember 3-4-én ismét itt a Hittudományi Egyetemen. Várjuk mindazokat, akik ez alkalommal valamilyen okból nem tudtak eljönni.
 
Bak Péter
felnőttképzési ügyintéző
 
Az anyagok megtalálhatóak honlapunkon, illetve a felnőttképzés honlapján.
 
Megjelent: evangelikus.hu
 
OSense O-Sense