Hír keresése év szerintESEMÉNYNAPTÁR


SZEPT

28

  ETK-EDUVITAL oktatás 13. félév
SE Egészségtudományi Kar
Előadók: Elek Dóra, Horváth Kata, Lázár Irén, Lakatos Noémi

OKT

5

  MTA pályázat félidős beszámoló
MTA Székház
Előadók: Feith Helga, Darvay Sarolta, Kolosai Nedda, Falus András

OKT

5

  ETK-EDUVITAL oktatás 13. félév
SE Egészségtudományi Kar
Előadók: Molnár Katalin, Lakos Antal

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 118 vendég és 0 tag böngészi


Sikeres egészségügyi tanfolyamokat tartottunk

 
Dr. Madarasi Anna, az EDUVITAL Tudományos Testületének tagja az Aprónép Alapítvány támogatásával 2013. márciusától négy hónapon keresztül havonta egy alkalommal egészségügyi előadást szervezett a monori roma telepen élő asszonyok számára. A PowerPoint program segítségével illusztrált előadások után beszélgetés zajlott, kérdések, hozzászólások hangzottak el. Az előadás anyagából  a következő találkozáskor öt kérdésből álló tesztet írtak. A négy előadás elhangzása után szóbeli vizsgára került sor, a tizennégy résztvevőből kilencen sikerrel vizsgáztak.
A beszélgetéseken és a vizsgán az asszonyok nagy lelkesedéssel vettek részt, a vizsgára együtt készültek a rendezvénynek helyet adó Gyermekház vezetőjével. Egyértelműen sikeres volt a tanfolyam, láthatóan szívesen tanultak, sok mindent elsajátítottak. A következő félévben négy előadást tervezünk: élősködők okozta betegségek, kötelező védőoltások: mit, mikor, miért?, influenza, otthoni gyermek balesetek. A csatolt pár ábra a bemutatott ismereteket illusztrálja.
Tervünk, hogy az EDUVITAL a jövőben Monoron kívül több településen is hasonlóan sikeres programokat indíthasson, hogy a hátrányos helyzetű országrészeken, roma és nem roma közösségek egyaránt hozzáférhessenek az egészséghez nélkülözhetetlen alapvető információkhoz.
 
 
 
Az EDUVITAL szakmai programja alapján Toldon is szerveztünk több napos egészségnevelő munkát, amit szintén Dr. Madarasi Anna főorvosnő, az EDUVITAL TudományosTanácsának tagja végzett.
Itt az egyéni megbeszélések módszere vált be, ahol az eltöltött 5 nap alatt lehetőség nyílt a családokat érintő egészségügyi témák részletesebb megbeszélésére is.
 
OSense O-Sense