ESEMÉNYNAPTÁR


SZEPT

28

  ETK-Eduvital oktatás 17. félév
SE Egészségtudományi Kar + online
16:30

OKT

5

  ETK-Eduvital oktatás 17. félév
SE Egészségtudományi Kar + online
16:30

NOV

16

  ETK-Eduvital oktatás 17. félév
SE Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 92 vendég és 0 tag böngészi


XX. PRIMER PREVENCIÓS FÓRUM

 

Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet és a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézet szervezésében 2013. május 23-án a Nagyvárad tér 2-ben az OTH – Fodor teremben kerül megrendezésre a XX. Jubileumi Primer Prevenciós Fórum (PPF), melynek témája:

„Környezeti ártalmak és betegségek

 

Ez a konferencia immár húsz év óta, évente egy alkalommal kerül megrendezésre és a prevenció tükrében mindig más-más témakört ölel fel,ami orvosok és gyógyszerészek számára 8-10 kredit pontot ér. A Fórum főleg a betegségek elsődleges megelőzésével kapcsolatos ismeretek terjesztésének és a legújabb eredmények népszerűsítését szolgálja. A rendezvény működési feltételeit főleg szponzorok és a részvételi díjból biztosítjuk. Az előadások két részből állnak. Délelőtt a Plenáris előadáson a felkért előadók szerepelnek a témához szorosan kapcsolódó 20 perces referátumokkal, a délutáni előadások programja, a poszterek és a jelentkezés alapján alakul ki.

A környezet élő és élettelen ártalmaitól elsősorban az immunrendszer véd meg bennünket, melynek integrált működése szükséges az egészség fenntartásához. Ezért az immunitás nem csupán az elszenvedett betegségek a szerzett immunitás kérdése, hanem a genetikai adottságok mellett befolyásolható az életmód optimalizálásával is. A pihenés és a fizikai aktivitás helyes aránya, a kiegyensúlyozott táplálkozás és életmód, a  felesleges ártalmak (dohányzás, drog, alkohol) elkerülése védelmet jelent, ami a fiatalság megőrzését és az élettartam megnövelését is jelentheti. A túlzó védelem is árt, hiszen harcok során edződik ez a védelmi rendszer, amit aztán szükség esetén szervezetünk csatasorba tud állítani kórokozókkal szemben. A konferencián elhangzó előadások közelebb hozzák ennek a bonyolult védekező rendszernek a megértését. A környezeti ártalmak kivédésének lehetőségei mellett szó lesz arról a szervezetünkben hordozott  idegen DNS-t tartalmazó mikro- organizmusokról is, amik (bionome) távol tartják tőlünk a kórokozókat.

A magyar tudósélet kiválóságai egy olyan éves szinten megrendezésre kerülő Fórumra hívják Önöket, ahol felelősséget vállalnak a társadalom hiteles és mélyebb szintű tájékoztatásáért. A Fórum célja, hogy az előadások közelebb hozzák a tudományt az emberekhez, és segítsenek tisztább képet alkotni a tudomány jelenlegi állásáról.

A felelős tudós társadalom már létezik, de a társadalom felelőssége, hogy el is tudják érni céljaikat. Ehhez befogadónak és nyitottnak kell lenni, tehát értékelni kell azt, hogy csak hiteles forrásból juthatunk, valóban hiteles információkhoz.

A fórum előadói lesznek többek között: Falus András, Cseh Károly, Kéri György, Pucsok József, Bertók Lóránd  és  Karádi István  is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk:

 

Prof. Dr. Tompa Anna,  a PPF elnöke

 

Meghívó►

Jelentkezési lap

Sajtóanyag

 
OSense O-Sense