ESEMÉNYNAPTÁR


SZEPT

28

  ETK-Eduvital oktatás 17. félév
SE Egészségtudományi Kar + online
16:30

OKT

5

  ETK-Eduvital oktatás 17. félév
SE Egészségtudományi Kar + online
16:30

NOV

16

  ETK-Eduvital oktatás 17. félév
SE Egészségtudományi Kar + online
16:30

További események...

 

Támogasson minket!


Adója 1%-ával Ön is támogathatja
az EDUVITAL tevékenységét!

Alapítványunk adószáma: 18732168-1-42

Köszönjük!

 


 

Oldalainkat 89 vendég és 0 tag böngészi


Mozgássérült művészek segítenek


Nemes cél, a gyermekek megfelelő kórházi ellátása érdekében kér segítséget az Aprónép Alapítvány:

Budán a gyermekek kórházi ellátása a Szent János Kórházban történik. Az osztályokon és a hozzájuk csatolt szakambulanciákon évente több mint 50 ezer gyermek fordul meg.

A korszerű betegellátás egyik alapfeltétele a megfelelő diagnosztikus háttér, melynek egyik fontos területe a sugárterhelést nem jelentő képalkotó vizsgálat, az ultrahang. A gyermekellátást jelenleg egy több mint 25 éves ultrahangkészülék szolgálja ki, melynek képminősége már nem tökéletes. Egy ideje már csak a szakemberek hatalmas tudása és gyakorlata alapján működtethető biztonsággal a készülék, ezért az Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére kuratóriuma úgy döntött, hogy egy új gép vásárlására gyűjt adományt.

Az Aprónép Alapítvány 2012. szeptember 29-én jótékonysági koncertet szervezett, ennek bevételét az eszköz megvételére tette félre. Egyelőre 1,3 millió forint gyűlt össze, a készülék ára 11-12 millió forint. Az alapítvány ezért folytatja a gyűjtést: öt budapesti mozgássérült festőművész - Doszkocs Zsuzsanna, Tarcsányi Ottilia, Tegze Judit, Zilahi Ica Mária és Fark László - kilenc képét ajánlotta fel jótékonysági aukcióra, hogy így járuljon hozzá az ultrahangkészülék mielőbbi megvásárlásához.

 

Az adománygyűjtés keretében megvásárolható képek megtekinthetők az Aprónép Alapítvány honlapján►

OSense O-Sense